English / Svenska
<
>
Warning: Undefined variable $script in /customers/0/7/8/poste-restante.se/httpd.www/index.php on line 215 Warning: Undefined variable $set0ids in /customers/0/7/8/poste-restante.se/httpd.www/index.php on line 218 Warning: Undefined array key "id" in /customers/0/7/8/poste-restante.se/httpd.www/index.php on line 667 Warning: Undefined array key "" in /customers/0/7/8/poste-restante.se/httpd.www/index.php on line 667 Warning: Undefined array key "id" in /customers/0/7/8/poste-restante.se/httpd.www/index.php on line 668 Warning: Undefined array key "" in /customers/0/7/8/poste-restante.se/httpd.www/index.php on line 668
Heaven & Hell
“Heaven and hell are within us, and all the gods are within us”
- Joseph Campbell

Heaven & Hell var ett allomslutande performanceverk i form av ett nyinstiftat ordenssällskap med specifika medlemskriterier. I ett anrikt hus, med rum efter rum av handmålade gobelänger, formulerades genom sällskapets ritualer ett nytt mytologiskt språk. Med hjälp av döda diktare och odödliga berättelser undersökte medlemmarna hur de bättre kunde förstå sig själva och med vilka ord det är möjligt att utsäga – och frammana – en annan framtid.Heaven & Hell var den andra, fristående delen av POSTE RESTANTEs diptyk om tragedin som form och funktion och det mytologiska språkets performativitet. Verket tog avstamp i antropologen Claude Lévi-Strauss teorier om mytologin som språk för de upplevelser som inte kan benämnas på annat sätt. Tillsammans med deltagarna samlade vi in och skärskådade det mytologiska arv vi vänder oss till för att förstå både våra liv och hur vi berättar detta liv för oss själva. Diptykens första del, It’s a Tragedy spelades i Stockholm 2018.

Heaven & Hell skrevs specifikt för Gathenhielmska huset, ett kulturminnesmärkt hus vid Stigbergstorget i Göteborg. Sedan huset byggdes år 1743 har det, utöver att vara privatbostad, inhyst flera ordnar. I moderna tider har det huvudsakligen varit stängt för allmänheten.

Koncept: Linn Hilda Lamberg och Erika Lindahl

Heaven & Hell spelades på Gathenhielmska Huset, Stigbergstorget 12, Göteborg, 17e april – 12e maj 2019.

Medverkande: Majula Drammeh, Linn Hilda Lamberg, Erika Lindahl, Benjamin Quigley och Maja Svensson

Regi: Linn Hilda Lamberg och Benjamin Quigley
Dramaturg: Erika Lindahl
Praktikant: Maja Svensson
Publikvärd: Daniel Cevér
Foto: Patriez van der Wens
Samordnare Gathenhielmska huset: Isabel Lagos
Tack till: Wänskapsförbundet och c/o Kollegium

Heaven & Hell var en samproduktion mellan POSTE RESTANTE och Skogen, och framfördes i samarbete med Studio Gathenhielm. Det genomfördes med stöd av Göteborgs stads kulturförvaltning.och Kulturrådet.
ok