English / Svenska
<
>
17 apr 2018


Kamratförenigen Leviathan i Göteborg 2018
Kamratföreningen Leviathan är ett interaktivt och allomslutande performanceverk om vår längtan efter att vara en del av något som är större än oss själva, våra utopiska fantasier och vår bultande vantrivsel.

Föreställningen tar formen av en hemlighetsfull, medlemsstyrd förening vars syfte är att börja om, lämna den rådande samhälletordningen och lägga grunden för Civilisation. Genom att dekonstruera civilisationen som vi känner den och driva ut dess kvardröjande perversioner vill kamratföreningen erbjuda ett alternativ till den rådande – och av olika förhärskande strukturen infekterade – kulturen.
Besökarna bjuds för att ta del av föreningens teori och praktik, delta i egalitära övningar och för att slutligen erbjudas möjlighet att ansöka om medlemskap. Efter genomgångna och godkända prövningar ges hen som medlem förutom plats att arbeta i föreningen, tillgång till ett mer personligt och utmanande möte med föreningens regelverk.

Föreställningen spelas på Skogen 23-26 maj. Biljetter bokas på Skogens hemsida.

Genomförs med stöd av Västra Götalandsregionen.

Kamratföreningen Leviathan har sedan premiären gjorts i två slutsålda spelperioder (på MDT i Stockholm 2015 och på Inkonst i Malmö 2016). Den har också spelats vid Schlachthaus Theater Bern i ett anpassat format.

ok