English / Svenska
<
>
Warning: array_push() expects parameter 1 to be array, null given in /customers/0/7/8/poste-restante.se/httpd.www/index.php on line 178 Warning: array_push() expects parameter 1 to be array, null given in /customers/0/7/8/poste-restante.se/httpd.www/index.php on line 180 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /customers/0/7/8/poste-restante.se/httpd.www/index.php on line 202
Hallunda  Norrköping  Jönköping  Stockholm
Njutningens Ekonomi
Njutningens Ekonomi är ett performanceverk i formen av en träningsanläggning där besökare och funktionärer tillsammans konfronterar sina svårigheter med att uppnå hänryckning.

I simulerade festsituationer tränar de för att överkomma sina individuella hinder för att uppnå ”kul”. Under tre timmar genomgås svåra moment så som ”Vaska champagne”, ”Transport från bar till dansgolv” och ”Häng i coolt gäng”. Kvällen avslutas då besökare och funktionärer tillsammans återskapar rädslans exakta rörelser sammansatta till en hänryckningens koreografi i en säker men festliknande miljö.

Samproducerat av MDT och Key Performance.

"'Njutningens ekonomi' genomförs med lågmält gott humör och absolut respekt för den enskilde besökaren. Med milt allvar slussas jag genom det ljuva livets och stekarnas självförhärligande ritualer. Den subversiva grundidén går dock knappast att missa, såvida man inte är alltför nervös inför de olika uppdragen, inklusive finalen då varje lag dansar en koreografi på stora scenen. Lyckligtvis väntar klassisk belöning. Varmkorv med bröd." 
-Örjan Abrahamsson, Dagens Nyheter 2012-05-26

"Till en början tar det emot att släppa på hämningarna, men gruppens medlemmar – som helt har abdikerat från aktörrollen och istället fungerar som coacher – ledsagar dig genom ditt inre mörker, här i bemärkelsen sanningen om vad du upplever som skojigt. Och utan att avslöja allt, det är skojigt. Inte minst slutscenens förlösande peripeti som faktiskt liknar en riktig föreställning – med dig själv i huvudrollen."
- Ylva Lagercrantz Spindler, Svenska Dagbladet 2012-05-18

Njutingens Ekonomi blev utvald till Svenska Scenkonstbiennalen 2013.
ok